Назначен АМБАСАДОР ЗА ЕНЕРГЕТИКА ЗА Р.ЧЕШКА

На одржаната седница на членовите од Управниот одбор на Стопанската Комора за Енергетика на Македонија, се предложи да секоја земја добие свој Амбасадор за Енергетика. Воедно усвојивме да покрај Амбасадор предложиме до Министерство за Надворешни Работи и Почесни конзули за тие земји.

Првиот избран АМБАСАДОР ЗА ЕНЕРГЕТИКА НА СКЕМ за Р.Чешка - Гдин Петар Питулков - кој е роден во Р.Чешка и еден од членовите на комората, кој преставува големи компании од Р.Чешка, а со тоа и помага и стабилизира економско, енергетско и финансиска состојба на Македонија.

Членовите едногласно го прифатија предлогот и го усвоија да Гдин Петар Питулков ја преставува Стопанската Комора за Енергетика во Р.Чешка.

 

Translate »
shares