Боја што генерира чиста енергија

Една британска компанија донесе иновација во областа на енергетиката. Создаде електрична боја преку која може да се приклучи и исклучи струјата. Бојата има изглед на течна жица и може да се постави на многу површини. Јаглеродот во боја пренесува струја, овозможувајќи различни активности.

Бојата од површината каде се поставува се отстранува само со вода. Таа се совпаѓа со изворите на енергија кои користат до 50 ампери.

Превземено од: AlsatM

Автор: Шефкије Аласани

Напишете коментар

Translate »